Zonneallergie creme

Heb je last van zonneallergie? Dan is de zonneallergie creme of spray van Urtizon misschien wat voor u, lees er alles over op deze pagina.

Wat is Urtizon?

Urtizon is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid die snel last heeft van zonneallergie. De zonnecreme beschermt de huid tegen verbranding en andere schadelijke gevolgen van de zon. Daarnaast voorkomt dit product het ontstaan van huiduitslag bij zonneallergie. Voor mensen met zonneallergie is het extra belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. Urtizon zonnecreme is hypoallergeen, bevat geen parabenen of chemische zonnefilters en voorkomt het ontstaan van jeukende huiduitslag. De Aloë Vera en kamille extracten hebben een verzachtend en verzorgend effect. De hydraterende werking van de creme houdt maar liefst 72 uur aan.

Waar wordt het voor gebruikt?

Dit product is ideaal voor kinderen en volwassenen die last hebben van zonneallergie: een aandoening waarbij er jeukende bultjes en blaasjes op de huid ontstaan na blootstelling aan zonlicht. De bultjes vormen zich vaak op de armen, borst (decolleté), handen en scheenbenen. Ook in het gezicht kunnen jeukende plekjes ontstaan. Zonneallergie wordt meestal veroorzaakt door een overmatige reactie op UV-straling. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan zonneallergie uitlokken. Daarnaast zijn veel mensen met een zonneallergie overgevoelig voor de cosmetische stoffen die in de gangbare zonneproducten zitten, zoals synthetisch parfum of chemische conserveringsmiddelen. Urtizon bevat geen irriterende stoffen en is hypoallergeen.

Hoe gebruikt u Urtizon?

Urtizon zonnecreme is verkrijgbaar in factor 15, factor 30 en factor 50. Smeer de huid voor blootstelling aan zonlicht royaal in met de creme. Herhaal dit gedurende de dag regelmatig. Urtizon zonnecreme is waterproof. U bent in het water dus ook beschermd tegen verbranding. Smeer de huid na het afdrogen opnieuw in. Gebruik voor kinderen altijd de hoogste factor en houd baby's en jonge kinderen uit de felle zon. Urtizon zonnecreme is ook geschikt voor gebruik bij de zonnebank. Om de huid na het zonnen te hydrateren en te kalmeren is er een Urtizon aftersun spray. Urtizon is tevens verkrijgbaar in homeopatische globuli (korrels). Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar mogen 3 maal daags 1-2 globuli innemen.

Bijwerkingen

De producten van Urtizon zijn uiterst mild en veroorzaken over het algemeen geen bijwerkingen. Mocht u toch last krijgen van huiduitslag, dan kan het zijn dat u overgevoelig bent voor een van de gebruikte bestanddelen. Stop in dat geval met het gebruik van het product en blijf uit de zon.

Wanneer mag u dit geneesmiddel niet gebruiken?

Gebruik Urtizon zonnecreme en aftersun spray niet als u overgevoelig bent voor een van de bestanddelen. Een overzicht van de ingrediënten vindt u op de verpakking.

Zwangerschap

U kunt dit product zonder bezwaar gebruiken tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Zonneallergie creme Bestel online